مفتول استنلس استیل چیست ؟

مفتول استنلس استیل در واقع همان شمش آلیاژ استیل هستند که جهت مصارف خاصی همانند شفت استیل ، لوله غیر سایز استیل و… بکار خواهد رفت. از جمله گریدهای مفتول استنلس استیل در بازار ایران  : استیل۳۰۴ ، استیل۳۱۶ ، استیل۳۲۱ ، میلگرد استیل۴۲۰ ( میلگرداستیل بگیر ) و گاها بعضی آلیاژهای نسوز و خاص همانند مونل و اینکونل نیز وجود دارد .

مفتول استنلس استیل (Stainless Steel) مفتولی می باشد که از فولادهای ضد زنگ (استنلس استیل) ایجاد شده است. فولادهای ضد زنگ، گروه وسیعی از فولاد های ویژه می باشند که اغلب کاربرد آن مقاومت در برابر خوردگی می باشد.

هنگامی که مفتول استنلس استیل بریده و یا خراش پیدا می کند، کروم موجود در سرتاسر سطح آن، فوراً اکسید می شود و فیلم اکسید ناحیه صدمه دیده شده را بازسازی خواهد کرد. به دلیل همین امر خاصیت خود ترمیمی یا خودشفایی (Self healing) آن است که فولاد را بدون زنگ (Stainless) نام گذاری می کنند.

مفتول استنلس استیل در واقع همان شمش آلیاژ استیل هستند که جهت مصارف خاصی همانند شفت استیل ، لوله غیر سایز استیل و… بکار خواهد رفت. از جمله گریدهای مفتول استنلس استیل در بازار ایران  : استیل۳۰۴ ، استیل۳۱۶ ، استیل۳۲۱ ، میلگرد استیل۴۲۰ ( میلگرداستیل بگیر ) و گاها بعضی آلیاژهای نسوز و خاص همانند مونل و اینکونل نیز وجود دارد .

یکی از کارآمدترین و ساده ترین راه های تشخیص استیل بگیر از میلگرد نگیر همراه داشتن یک آهنربا می باشد که از وجود هرگونه اشتباه در فروش استیل جلوگیری می کند. قیمت میلگرد استیل نسبت به دیگر متریال استیل در واحد کیلو ارزان تر می باشد زیرا فرآیند ساخت آسانی خواهد داشت و در کارگاه های ریختگری کشور نیز به صورت ریختگری سانتریفیوژ یا ریختگری گریز از مرکز و نیز به صورت از کست(as cast) و یا ریختگری ساده تولید می شود.

جهت تامین استیل با انواع اشکال استیل در انواع سایز ها و همچنین آلیاژهای مختلف و مفتول استنلس استیل (فروش مفتول استیل) در خدمت کارفرمایان عزیز می باشد.

مفتول استنلس استیل
استیل استنلس

قیمت میلگردهای استیل ۳۰۴ (میلگرد قیمت) در بازار ایران به دو نوع تولید داخلی با ریختگری در کارگاه های داخل کشور یا خارجی (تولید کارخانه های آسیای شرقی و همچنین اروپایی) آن بستگی خواهد داشت. باید به این نکته دقت کرد که در برخی درخواست ها و اصطلاحات میلگرد به صورت انگلیسی، راد استیل خطاب می گردد که منظور همان میلگرد استنلس استیل است.

تفاوت مفتول استنلس استیل 304 با استیل 316 از نظر ویژگی ها

استنلس استیل 304 دارای جذب مغناطیسی نمی باشد به همین دلیل در بازار صنایع به استیل نگیر 304 معروف می باشد. استیل 304 مقاومت خوبی در برابر کلرید و همچنین خوردگی دارد و کشش مناسبی نیز دارد. به‌طوری که شکل پذیری بالایی در اشکال مختلف خواهد داشت و به‌صورت ورق استنلس استیل 304، میلگرد استیل 304 و لوله استیل 304 از آن استفاده می شود.

خرید مفتول استنلس استیل

ترکیب شیمیایی استیل 304 به صورت زیر است:

  • %1 سیلیسیوم
  • %0.07 کربن
  • %2 منگنز
  • %0.045 فسفر
  • %0.015 گوگرد
  • %19-17 کروم
  • %10-8 نیکل

بیشترین عناصر تشکیل دهنده استیل 304 کروم و نیکل هستند. استیل 304 و 316 شباهت ظاهری زیادی دارند به همین دلیل جهت تشخیص استیل 304 از 316 از روش آنالیز شیمیایی توسط دستگاه درصد عناصر استفاده خواهد شد.

مفتول استنلس استیل 316 چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

استیل 316 همانند استیل 304 دارای خاصیت جذب مغناطیسی نیست و در بازار تولیدکنندگان و واردکنندگان این محصول پرفروش با نام استیل نگیر نیز معروف شده است. استیل 316 توانایی تحمل دمایی بین 900 تا 1200 درجه سانتی‌گراد را نیز خواهد داشت.

از جمله مهم‌ترین ویژگی‌های استیل 316 می توان به موارد زیر اشاره نمود؛

  • قابلیت جوشکاری استیل
  • قابلیت برش کاری استیل
  • فرم دهی و شکل پذیری مناسب

مفتول استنلس استیل 316 یکی از پرکابردترین استیل‌ها در صنایع مختلف به حساب می آید و به صورت لوله استیل 316، ورق های استنلس استیل 316 و میلگرد استیل 316 تولید و به بازار عرضه می شود. چنانچه در خصوص استیل 316 سوالی برایتان پیش آمده است، می‌توانید با کارشناسان متخصص گروه صنعتی عدالت فنر تماس بگیرید.

نکات مهم در انتخاب استیل های گرید 304 و 316

  • بصورت کلی قیمت استیل 304 از استیل 316 ارزان‌تر می باشد. به همین دلیل اگر در پروژه‌های شما هزینه مهم‌تر باشد، استیل 304 انتخاب به‌صرفه‌تر و بهینه‌تری خواهد بود.
  • اگر از استیل فرم‌پذیری بیشتری انتظار دارید، استیل 304 گزینه مطلوب‌تری خواهد بود. چرا که در استیل 316 مولیبدن بیشتری دیده می شود و انعطاف‌پذیری و شکل پذیری آن را در مقایسه با استیل 304 کمتر است.
  • اگر استیل را برای محیطی مورد استفاده قرار می دهید که امکان خوردگی بالا وجود داشته باشد، پیشنهاد می شود که از استیل 316 استفاده نمایید. استیل 316 به دلیل عنصر مولیبدن که در آن وجود دارد، مقاومت بالایی در برابر خوردگی خواهد داشت. با صرف هزینه بیشتر می‌توانید دوام و عمر بالاتری جهت اجرای پروژه های مورد نظر خود شاهد باشید.

 

  • اگر مفتول استنلس استیل را جهت استفاده در محیطی که دائماً در معرض آب نمک و یا اسید می باشد نیاز دارید، بهتر است که استیل 316 استفاده نمایید.

توجه داشته باشید که محل کارخانه شما در انتخاب نوع استیل 304 و 316 بسیار اهمیت دارد. چنانچه کارخانه تولیدی شما در نزدیکی ساحل باشد یا در محیط اسیدی و نمکی قرار داشته باشد و همچنین در معرض تماس با کلریدها واقع شده باشد، پیشنهاد می شود که از استیل 316 که دارای مقاومت بالاتری نسبت به خوردگی است، استفاده نمایید. اما اگر در محیطی با اسید ملایم و بدور از کلریدها می باشید استیل 304 انتخاب به‌صرفه‌تری است.

انواع سیم مفتول استنلس استیل نازک، از لحاظ روش تولید

  • سیم مفتول فابریک: این محصول از طریق نازک کردن و ایجاد کشش میلگرد شماره 5/6 تولید خواهد شد.
  • سیم مفتول غیرفابریک: این مدل سیم مفتول، از تسمه های فلزی تولید می‌شود.

نحوه تولید سیم مفتول استنلس استیل

سیم مفتول از طریق دو روش فابریک و کششی تهیه می شود.

 تولید سیم مفتول استنلس استیل به روش فابریک: در این روش شمش مورد نیاز در کوره های کارخانجات نورد تا دمای 1200 درجه سانتی گراد داغ می شود. سپس این شمش ها از غلتک ها و همچنین دستگاه های نورد ویژه عبور داده می شوند تا به ضخامت مورد نظر رسیده و بعد از آن مفتول از طریق دستگاه تولید کلاف، به کویل تا توپ تبدیل می شود.

 تولید سیم مفتول استنلس استیل به روش کششی: در این روش تولید، بیلت های فولادی نرم توسط دستگاه، تحت فرآیند کشش قرار می گیرند. این فرآیند کشش بدون هیچ تغییری در آلیاژ، فقط سبب کشش سطح مقطع، افزایش طول، استحکام و تنش تسلیم سیم مفتول خواهد شد. ممکن است مفتول بر اساس نیاز و نوع دستگاه، یک یا چندین بار تحت فرآیند کشش قرار گیرد تا محصول خروجی به محصولی مطابق با استاندارد ها و کیفیت قابل قبول تبدیل شود.

انواع سیم مفتول نازک از نظر کاربرد

  • سیم مفتول نازک گالوانیزه
  • سیم مفتول سیاه
  • سیم مفتول سفید
  • سیم مفتول استیل

سیم مفتول استنلس استیل

این محصول، دارای عناصر نیکل و همچنین کروم است. از سیم مفتول استنلس استیل، با توجه به اینکه مواد اولیه باکیفیت در ساخت آن بکار رفته است، در صنعت ساخت انواع فنر استفاده خواهد شد.

دونوع سیم مفتول استنلس استیل موجود است که شامل موارد زیر می باشد.

  • سیم مفتول CHO: که در صنعت پیچ و پرچ و میخ از آن استفاده می شود.
  • سیم مفتول EPQ: اين نوع مفتول با توجه به سطح ویژه ای که دارند جهت صنايع سبد سازي، تجهيزات آشپزخانه، صنايع غذايي و همچنین تجهيزات مرتبط استفاده خواهد شد.

کاربردهای سیم مفتول استنلس استیل

  • با قابليت عالي فرم دهي و همچنین استفاده از مواد اوليه با کيفيت در ساخت انواع فنر از آن استفاده می شود.

کاربردهای مفتول استنلس استیل با در نظر گرفتن ویژگی های منحصر به فرد مفتول استنلس استیل، در صنعت نفت، گاز و همچنین پتروشیمی بسیار گسترده است.

  • جهت ساخت و تولید فنرهای لول، فشاری و کششی.
  • تولید قطعات و همچنین لوازم ماشین آلات.
  • دستگاه ها و تجهیزات حفاری و سکوهای مورد نیاز نفتی.

در ساخت لوازم خانگی از قبیل آب چکان های آشپزخانه و موارد مشابه

  • قطعات و لوازم یخچال و همچنین فریزر.
  • قطعات مورد نیاز ظرفشویی.
  • تولید قطعات لباسشویی

در ضمن با توجه به مقاومت در برابر حرارت در تولید و تهیه لوازم اجاق گاز و فر و مایکروفر مصرف خواهد شد

کاربرد مفتول استنلس استیل

آیا امکان زنگ زدن مفتول استنلس استیل وجود دارد؟

این موضوع که مفتول استنلس استیل هیچوقت زنگ نمی‌‌زند در حقیقت یک تصور نادرست می باشد. این برداشت نادرست برخی موارد منجر به مشاجرات و همچنین تعقیب قانونی بین کارفرمایان و پیمانکاران است.

فولادهای ضد زنگ فقط در شرایط خاص نظیر محیط‌ های غیرآلوده و نیز آب شیرین یا آب دریا (به صورت جاری) بدون زنگ باقی خواهند ماند.

در هوای مرطوب دریایی و یا در داخل آب ساکن (راکد) فولاد ضد زنگ نوع ۳۰۴ نیز زنگ می‌زند و اغلب به صورت موضعی دچار خوردگی حفره‌ای خواهند شد.

 در مجموع ماهیت محیط و نیز ترکیب شیمیایی فولاد با هم، هر دو در تشکیل زنگ و در کنار آن خوردگی حفره‌ای فولاد ضد زنگ نقش زیادی دارد.

 با توجه به خاصیت ضد زنگ بودن فولاد در صنایعی همچون؛ صنایع غذایی از جمله کارخانجات لبنیات، شیر و همچنین بستنی سازی و مواد خوراکی استفاده می شود، علاوه بر آن در صنایع داروسازی، صنایع سیمان، کاشی و سرامیک ( در کوره های سیمان و نیز پخت کاشی و سرامیک) با توجه به مقاومت در برابر حرارت و خاصیت نسوز بودن استیل خصوصا گرید ۳۱۰ جهت ساخت و تولید برخی از توری سرندی کارخانجات سیمان، کاشی و حتی سرامیک مصرف عمده ای خواهد داشت.

ویژگی های خاص مفتول استنلس استیل

مفتول استنلس استیل با دقت بالا توسط مهندسین حرفه ای و آموزش دیده طراحی خواهند شد به همین علت داری مقاومت و دوام بالا در برابر کشش هستند. مفتول استیل در برابر خوردگی مقاوم می باشد. مفتول استیل به دو صورت براق و یا مات یافت می شود. مفتول های استنلس استیل از نظر دقت ابعادی و همچنین عملکرد بهینه توسط متخصصین مورد آزمایش و بررسی قرار خواهند گرفت.

نکات خرید و فروش مفتول استنلس استیل

سیم مفتول از نظر شیمیایی ماهیت خو را از دست نمی دهد اما از نظر خواص مکانیکی و نیز  فیزیکی مفتولی نرم و انعطاف پذیر در مقایسه با مفتول سخت صنعتی است.

سیم مفتولی به دو دسته فابریک و همچنین غیر فابریک تقسیم بندی می شود.

نوع فابریک از کشش و نازک کردن میلگرد نمره ۶٫۵ تولید می شود و نوع غیر فابریک آن را از تسمه های فلزی تهیه خواهند کرد.

معیارهای یک سیم مفتول استنلس استیل خوب

 نرمی : به توانایی کوره در حرارت دادن مناسب آن بستگی خواهد داشت

وزن هر کلاف : هر چه کوچکتر انتخاب شود بیشتر مورد استقبال قرار می گیرد. وزن مناسب یک حلقه سیم سیاه نمره ۱٫۵ در حدود ۲۰ تا ۲۵ کیلو گرم است و هر حلقه ۲٫۵ و بالاتر ۳۰ کیلو گرم خواهد بود.

  • سایز ۱٫۵ میلیمتر آن بیشترین مصرف و طرفدار را دارد و عمدتا برای بستن میلگردهای آرماتور بندی مورد استفاده قرار می گیرد. از این رو به آن سیم آرماتور بندی نیز گفته می شود.
  • سایز ۲٫۵ میلیمتر بعد از سایز ۱٫۵ میلیمتر بیشترین مصرف را در بین تولید کنندگان و صنایع مختلف دارد و از آن برای بستن قالبهای فلزی استفاده خواهد شد. به این دلیل به آن مفتول سیاه قالب بندی نیز گفته می شود.
  • سایز ۳ و ۴ میلیمتر عمدتا استفاده های کمتری خواهد داشت و در صنایع نجاری و نیز چوبی و صنعت بسته بندی محصولات کشاورزی کاربرد فراوانی دارد.

کاربردهای سیم مفتول استنلس استیل نازک بر اساس سایز

سیم های مفتول با سایز ۱.۵ میلی‌متر: در صنعت ساختمان سازی و همچنین انجام مراحل آرماتوربندی کاربرد دارد.

سیم مفتول با سایز ۲.۵ میلی‌متر: در مراحل قالب بندی ساختمان  از آن استفاده می شود.

سیم مفتول با سایز ۳ و ۴ میلی‌متر: اغلب در صنعت نجاری و همچنین کشاورزی استفاده می‌گردد.